Logo CombiZuid

CombiZuid

29 december, 2021

Klanttevredenheid op de eerste plaats

Bouwprojecten hebben altijd in bepaalde mate een impact op mensen. Het project verstoort hun dagelijkse ritme. Denk hiervoor maar aan lawaai, omleidingsroutes of extra uitkijken op straat voor putten en gaten. Daarom is het heel belangrijk om stakeholders goed in te lichten vooraf en tijdens de werken.

Naast het informeren van de belangrijke stappen in het proces van de werken, gaan wij nog een stapje verder en zijn we ook benieuwd naar de feedback van de stakeholders. Dit zorgt niet enkel voor een verbetering van onze diensten voor de omgeving, maar ook dat de omgeving zich gehoord voelt en verbonden voelt met het project. Dit kan je bereiken voor een goed omgevingsmanagement

Communicatiestrategie

Maar hoe begin je aan omgevingsmanagement? Wat zijn de hoekstenen van een geslaagde strategie? Een communicatiestrategie opstellen is erg belangrijk. Hierbij dien je belangrijke vragen te stellen aan jezelf zoals:

  • Wat wil je communiceren?
  • Met wie?
  • Hoe? Via welk kanaal?
  • Waarom wil je dit nu doen, en niet over een tijdje?
  • Wat is jouw doel van deze berichtgeving?
  • Wil je dat stakeholders participeren of alleen maar iets melden?

Hoe wij het aanpakken: denken vanuit het perspectief van de stakeholders in kwestie, dus niet vanuit het perspectief van het lopende bouwproject. Door vanuit het perspectief van de stakeholder te redeneren, kom je tot een duidelijkere communicatiestrategie.

ITC omgevingsapp

De ITC omgevingsapp is een handige tool om stakeholders te bereiken. Wij van CombiZuid zetten deze app in bij vrijwel elk project. Deze app is niet alleen de ideale communicatietool, het laat ons ook toe alle projectinformatie op één plek verzameld te hebben.

Met onze omgevingsapp zorgen wij er telkens voor dat de omgeving van elk project (zoals bewoners en ondernemers) de voortgang van de werkzaamheden van begin tot einde kan volgen.

In tegenstelling tot vergelijkbare applicaties zijn onze omgevingsapps projectspecifiek: elk project heeft een unieke app. Dit maakt onze manier van communiceren overzichtelijk en makkelijk te begrijpen. Het werkt als het ware als een soort van handvat voor de hele buurt of omgeving!

Door een doordachte communicatiestrategie en omgevingsmanagement toe te passen, houden we de stakeholders bij elk project tevreden.

Een tevreden omgeving zorgt voor minder stress en zorgen voor de opdrachtgever, en dat is wat mee een geslaagd project bepaalt voor ons!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem gerust even contact op

Niets meer missen van CombiZuid?

Volg ons op onze social media kanalen!